Skip to content

Rowkowanie walców

Dużą zaletą rowkowanych walców w naszej firmie jest minimalne i dokładne szlifowanie powierzchniowe, oraz wprowadzenie noży rowkujących w poprzednie rowki. Efektem tego jest mały ubytek średnicy walców, co przedłuża ich żywotność oraz chroni koła zębate przed czołowaniem i wymianą. Rowkowanie wykonujemy nożami najlepszej jakości, firmy Bühler i Sandvik. Ostrzenie noży następuje na kątowej szlifierce diamentowej, w związku z czym rowki na całej długości i obwodzie walca są gładkie. Rowkujemy walce do wszystkich typów i rodzajów mlewników, krajowych i zagranicznych. Rowki na walcu mają zachowane parametry – kąt ostrza, grzbietu, pochylenie, lustro. Dno rowka ma zaokrąglenie które zabezpiecza powierzchnię walców przed zawijaniem mlewa na obwodzie. Rowki na całym obwodzie walca są jednakowej głębokości , w związku z czym walce długo pracują i dobrze wymielają.  Rowkujemy również walce nietypowe, o różnych rozmiarach do śrutowników rolniczych. Doradzamy w technologii rowkowania walców młyńskich w charakterystyce specyfikacji parametrów w celu uzyskania większych wyciągów mąki. Dla klientów odległych – usługa „ ekspress” na poczekaniu, do 12 walców w czasie 16 godzin, oraz regeneracja czopów, a dla oczekującego klienta dysponujemy pomieszczeniem oraz bezpłatnym noclegiem.

rowkowanie_walcow_mlynskich

Kontakt

Jan i Krzysztof Domowicz
Piekary 6 - k.Turku
62-730 Dobra
woj. wielkopolskie

 
tel/fax (63) 279 00 06 po godz. 20:00
kom. 606 75 18 32
email: biuro@trans-mlyn.pl